13 probleme

Pe data de 6 august 1975, in rubrica de decese a ziarului New York Times a aparut urmatorul mesaj: “Hercule Poirot a murit, faimos detectiv belgian”. Aceasta este singura rubrica de deces aparuta pentru un personaj fictiv si, cu siguranta, singura aparuta pe prima pagina a ziarului New York Times.

Agatha Christie, dupa Shakespeare si autorii Bibliei, este al treilea autor de top din istoria literaturii mondiale. A scris 85 de carti din care s-au vandut peste 4 bilioane de exemplare pana in momentul actual.

Cartea “13 probleme” face parte din seria mult indragita in care apare detectivul Poirot. Descris de autoare ca fiind egocentric, maniac, un sentimentalist catolic  si politicos pana la extreme, acesta face ca misterul romanului sa fie mai savuros ca niciodata.

Desi din punct de vedere tehnic  “13 probleme” este o colectie de povestiri scurte, iti da sentimentul a fi mai mult un roman.Toate cele 13 povestiri sunt legate intre ele, avand numitor comun pe Miss Marple, cel mai simpatic detectiv. Poate ca te gandesti ca vei lua aceasta carte si vei citi cate o poveste cand si cand, dar sa nu fii surprins cand vei descoperi  ca ai citit toata cartea deodata!

Reclame  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Google+

  Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  w

  Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: